torek, 21. avgust 2007

Na obisku pri Annie

Prejsnji torek smo obiskali Varjo in Annie. Bilo je lustno, sli smo na sprehod, kjer se je Elly lahko malo namakala v blatu in se po nekem casu celo lovila z Annie.. :-) Tako smo jo zmatrali, da je potem samo spala. Mi pa smo v miru lahko pojedli pizzo in sladoled...

Pa se fotomaterial. :-))

ponedeljek, 20. avgust 2007

11.7.2007

;-)

petek, 17. avgust 2007

Kako Elly plava...

Elly na Rabu 2007


torek, 7. avgust 2007

Dopustovanje na Rabu

Preden smo se odpravili na morje, smo za Elly kupili prave plenicke, za vsak slucaj, ce bi prevec lulala v apartmaju. In to je bila vaja pred morjem. Buci plenicka ni bila ravno prevec vsec. Rito ji je kar po tleh metalo, vrtela se je okoli sebe ampak na koncu je celo odsla do tiste plenice na tleh in pocepnila ter lulala direkt v pampersko.. :-) no, ampak po tem je nismo vec mucili s temi plenicami... Na morju le 1x, pa se takrat je zaspala in sem ji jo dala dol.

Na Rab smo odsli ob 4h zjutraj in do takrat ji celo ni uspelo se nic napravit (torej se pokaka in polula bolj proti jutru)... Na poti je bila pridna, zadaj na sedezih je imela svojega Rogza in je lepo spanckala. Vmes smo se ustavljali in hodili lulat, buco smo cisto zakumirano vlekli ven iz avta, da je pila in lulala.. :-)


Prvic se je tudi peljala s trajektom. Sem jo imela ves cas v rokah, da mi slucajno ne bi cmoknila v vodo (sem prebirala, da so eni psi ze padli v vodo)...


V Barbatu smo takoj nasli dva 'travnicka', kjer je imela buca potem celi teden svoje stranisce (ce izpustimo dva celodnevna izleta in pa dejstvo, da se je nekajkrat polulala v morje). Levo poziranje po divjanju po suhi travi.






Prvi dan na plazi v Banjolu. Sem smo sli preden smo dobili apartma, ker smo plazo poznali ze od lani. Spokali smo se v gozdicek ob vodi in takole sta spala E. in Elly po naporni voznji.





Gospodicna si je v morju mocila le nogice, tako da smo jo vsake toliko prijeli in odnesli malo stran od obale, nato pa dali v morje. Hitro je nasla pravo smer nazaj do obale in splavala ven. Temu je sledila dirka po brisacah, gnezdenje (grizenje in prestavljanje brisace, da je bila postlana kot idealno lezisce) in spanje. Ellyjina brisaca je zelena z roza rozicami na
robu, jaz pa imam rozasto. In (le zakaj?) Elly ima raje mojo.


Ker smo se vecino casa sencili pod velikim sencnikom, smo Elly zavijali v brisaco, da je ne bi zeblo (enkrat je res takoooo pihalo, da nas je zeblo na soncu, po moje je bila buca pa cisto premrazena v senci, pa se mokra je bila - sem jo hitro dala v narocje in na
sonce, pa se zavili sva se v suho brisaco).


Tule namrec... Bili smo na Pudarici, nekje v malem zalivcku med dvema skalama, kjer je po moje pihalo ravno skozi to luknjo. Sicer pa, poleg mraza, nas je skoraj zalila plima, tako da smo se umaknili na mivkasto plazo malo stran.



In tu na mivki si je Elly nasla prostor pod nasim stolom in je tam zacela kopati globokoooooo luknjo (te lumparije jo je naucil Luj). Ni nam sicer bilo jasno, ali hoce skopati pot do morja, ali le vreci V. iz stola.. :-)) No, posledica tega kopanja pa so bile 'blescice' okoli oci (mivko je imela na trepalnicah in obrveh in to je izgledalo prav tako, kot da se je okrancljala z blescicami..).




Baje takole spijo vsi kavalircki. :-) No, nasa ima absolutno rada tale polozaj. Vsak dan in noc se veckrat takole uleze, midva pa se ji smejiva... :-)) Ko je pa takoooo smesna.. :-))






Poleg skakanja po brisacah in crkljanja mimoidocih, je nasa buca tudi malo plezala po skalah (ce bi se tam slucajno skrivalo kaj za pojest ali pa vsaj za glodat).





Na dvoriscu pred apartmajem pa je nasla polzke in se z njimi zaposlila za lep cas. Seveda je z veseljem iskala in prinasala olive, katere sem ji po hitrem postopku kradla iz gobcka.





Takole pa smo se vsake toliko crkljale na balkonu. Od vsega ugodja in cohanja pa smo kar zaspali..:))
Kot da bi res imela malega dojencka.. hihi... :-)





Pa se nas zadnji dan v Suhi Punti. Poiskali smo si en mali zalivcek, ki je bil skoraj cel dan v sencki (za sencnik je bila oblala 'malce' predalec - namrec, imeli smo 15 kilski podstavek)... Sicer so se nam pred nosom za sosede namestili eni italjani. In potem se je Elly hodila cohat k eni izmed njih... In smo poslusali: "Ja, ciao bella.... ciao.. ma che bella..." in tako naprej, z blazno visokim glasom hehe...

Ja, imeli smo se res fino, vse skupaj je na zalost kar prekmalu minilo. Sicer smo bili (tudi zaradi Elly) precej upokojenski... Samo enkrat smo si sli ogledat Rab, tam smo se premikali pocasi, ker so hoteli vsi bozati Ellyko, enkrat pa smo sli ven na sladoled. Ostale dni pa smo bili notri in se kartali ali pa gledali film.

Elly je spala zraven naju v Rogzu in moram reci, da je bila ZELO pridna. Sem pricakovala, da me bo zbujala non stop, a me je prvih nekaj noci zbujala samo enkrat okrog 6h, da sva sle ven lulat in kakat. Potem se je malo poslabsala in me zbudila enkrat ob 4h drugic pa ze ob 2h... Ampak vsaj ni nikoli ponoci nic naredila v apartmaju. Podnevi pa ji je kdaj uslo, ko smo bili doma.

Videla je tudi veliko psov. Z enim (celo crnim - jih obicajno ne mara prevec) se je malo igrala, potem pa si je ta nasel eno slovenko - boxarko... in Elly je po moje malo ljubosumna sla lezat na brisaco in jih gledala le od dalec.

Pa naucili smo se 'daj tacko' 'se drugo' in pa 'prostor'... No, tega slednjega se ne znamo prevec, tacke pa obvladamo, ko hocemo kak piskot.. :-)

Kaj vec pa ne bom dolgovezila, ze zdaj je napisano najbrz prevec.. :-))

Moj prijatelj Lui


Takole pa se Elly crklja in igra s svojim najljubsim psickom, svojim sosedom Luiem.







Moj guestbook.. :-)